Maken van een leger

Ga naar beneden

Maken van een leger

Bericht  Fuser op do jan 31, 2013 2:54 am

Het oprichten van een leger.

Deel 1 voorbereiding

Wie kan er een leger maken

1) De kapitein in de raad,moet ook level 3 en zwaardadel zijn ,en de kapitein kan enkel het leger erkennen voor de provincie (dan krijgt de vaandel er een leeuwtje op)

2) Ieder ander persoon ,maar die moet wel zwaardadel zijn één jaar het spel spelen en beschikken over staats punten.

voorbereiding

Men moet beschikken over 8 militairen (Peloton) die min 14 dagen zonder problemen kunnen dienen in het leger zonder dat ze door hoogdringende redenen het leger moeten verlaten.

Twee van die militairen moeten door middel van een mandaat of een andere weg geld en goederen genoeg in voorraad hebben om het leger te kunnen blijven bevoorraden en de schatkist te vullen.

Deze goederen mogen niet in mandaat blijven maar direct in hun eigen inventaris ( Mezelf - mijn inventaris en dus NIET op je erf ) ter beschikking zijn dus het mandaat dient omgezet te zijn voordat het peloton gevormd word.

Deze goederen en geld kan maar uitgedeeld worden als het leger in fase 3 zit niet eender.

Staats punten (leger)

Het is ook belangrijk om extra mensen te verzamelen die staats punten (leger) kunnen maken om hem te verzamelen op de plaats waar het leger gestationeerd is om rekrutering en verplaatsing te kunnen bekostigen.

Ook is het wenselijk om één iemand in het peloton te hebben die ook deze punten kunnen aanmaken,maar het is niet noodzakelijk ,het kort de vorming van een leger wel in met één dag.

Dag 1

*Voor dat men een leger vormt dient men er zeker van te zijn dat iedereen is aangesloten en aanvaard is in het peloton,men mag ook geen arbeid (activiteit) meer uitvoeren die dag van de omvorming naar een leger.

Hier worden ook de eerste 30 staats punten gegeven voor fase 2 (indien er een tweede persoon is met 30 staats punten dan zal het omvormen naar fase 2 vlugger gaan.

*Het geld dient voor de betaling van de staats punten komt van de groepsleiderDe groepsleider vormt het peloton om naar een legerLeger dag 3: fase 1

Dit kan in de tweede dag gedaan zijn als er 30 staats punten extra kan gemaakt worden.Dag 4: fase 2Het leger zit nu in fase twee,men moet nu 24 uur wachten voor fase 3

Dag 5: fase 3

Banner kiezen en naam

Aanvaarding door het graafschap + toekennen van de twee officieren + politieke keuze mogelijkheid.Benoeming van de twee officieren + goedkeuring van het graafschap,dit zijn de militairen die de mandaten van het graafschap al moeten omgezet hebben in eigen middelen voor dat ze in het peloton getreden zijn,vanaf dit moment kunnen de goederen verdeeld worden binnen het leger.Politiek gedeelte

Het leger is nu zichtbaar in de stad waar hij gestationeerd is.Men kan items verplaatsen naar het leger via de normale inventaris,maar met de oude versie kan je ook geld overbrengen naar het leger. http://old.dekoninkrijken.com/Logistiek officier & Penningmeester

Het werk van de logistiek officier.

Proloog:
De Commandant van het leger heeft de optie om twee officieren in zijn leger aan te stellen, de functie van de logistiek officier zullen wij hier verder uitleggen. Op elk moment kunnen deze posities worden toegewezen worden aan een andere soldaat welke zich binnen het peloton van de bevelhebber van het leger bevind.


Functies van de Logistiek Officier:

Het werk van een soldaat gaat niet altijd over rozen, er is namelijk geen mogelijkheid om te werken. De soldaat moet zijn betaling van het leger krijgen. Hierin voorziet de Logistiek Officier, hij heeft de volgende functies:

* Kopen op rekening van het leger (let op, dit verloopt niet optimaal, dus beter niet doen)
* Verschillende goederen distribueren onder de soldaten


Kopen op rekening van het leger:

Voor de mensen die met mandaten hebben gewerkt zal dit appeltje eitje zijn. Als officier heb je in het legerscherm de informatie van de inventaris en schatkist van het leger ook is daar de optie ‘wisselen’ op dat moment koop je goederen op kosten van het leger. Het is erg belangrijk een goede communicatie te hebben met de commandant en graafschappelijke raad, het is zonde om onnodig geld uit te geven aan goederen.

Verschillende goederen distribueren onder de soldaten:

Het leger beschikt ook over een inventaris waarin allerhande goederen zich kunnen bevinden. Je hebt de mogelijkheid om met een scroll-down menu goederen aan soldaten te geven. Let wel er moeten genoeg goederen in stock zijn! Je kan dus bijvoorbeeld 8 broden aan 8 soldaten geven(of 16 broden aan 8 soldaten) je kan dus niet 7 broden uitdelen terwijl er 8 soldaten zijn. Ook kan je goederen aankopen of verkopen welke in het inventaris aanwezig zijn. (daarvoor klikken op Aanpassen onder: Op dit moment koop je voor eigen rekening)

recruteringen

Je moet er eerst voor zorgen dat je genoeg geld en staatspunten geproduceerd heb (buiten het leger) dat wil zeggen burgers die ook die mogelijkheid hebben maar niet tot het leger horende.

Aanmaak staatspuntenAanvaarding voor de legerpuntenJobs aanbiedingenGevechtspunten

+1 voor kracht tussen de 0 en 49
+2 voor kracht tussen de 50 en 99
+3 voor kracht tussen de 100 en 150
+4 voor kracht tussen de 151 en 200
+5 voor kracht tussen boven de 200
+3 voor kracht als de soldaat een zwaard heeft

Peletons of gewapende groepen:

Peletons & Gewapende groepen kunnen aansluiting vragen bij het leger.
Het aannemen van een groep of peleton kost 10 staatspunten.

Bij de leider van een peleton of gewapende groep, voor het aansluiten bij het leger:Zodra het peleton aangesloten is veranderd het van een peleton/groep naar een sectie van het leger.

Een peletonleider kan soldaten aanwerven. Dit gaat ten koste van 1 staatspunt. Let op, de aanwerving geld dus voor het gehele leger, werft een peletonleider een soldaat aan, betekend het dat de bevelhebber van het leger 1 soldaat minder aan kan nemen.

Alle aangeworven soldaten en zo ook de gewapende groepen/ peletonleiders moeten dagelijks klikken op volg (leger bevelhebber) Doen ze dat niet worden ze automatisch ontslagen van hun functie, dit geld als desertie.

Verplaatsingen van het leger.

Het leger kan zich in zijn geheel verplaatsen. Hierbij geld een maximum van 2 knooppunten per dag ongeacht ig adel. Een verplaatsing kost 10 staatspunten. Op het moment dat een leger zich wil gaan verplaatsen, zal deze in marsorde moeten zijn geplaatst. Deze actie neemt een dag in beslag.Zodra het leger in concentratie staat kan het leger geen bewegingen maken.

Het betreden van een stad

Het is mogelijk om een stad te betreden. Echter ook deze actie neemt een dag in beslag en kost ook 10 staatspuntenZodra een leger binnen een stad staat vind je 'Buiten de stad' bij Groepen en legers de volgende opties:

Je leger bewaart de orde op dit knooppunt.
Deze gemeente is momenteel onder controle van Graafschap Holland
Je kan de controle over de stad veranderen.
Je kan de macht nemen in dit dorp.
Opmerking, let op dat je van ig adel blijft tijdens de duur van het leger. Op het moment dat het verloopt zal het leger zich ontbinden na 5 dagen:Met dank aan: Louwrens, Colonel, Asmaël, Fleury, Fuser, wijlen Armanda. Gids vernieuwd op 7 april 1459 door Mathildis
avatar
Fuser

Aantal berichten : 252
Registratiedatum : 04-01-10

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum